piątek, 18 lutego 2011

Seler w czystej postaci

Pochwała prostoty, czyli seler smażony na patelni. Prościej się nie da:)



Składniki:
seler
jajko
bułka tarta
trochę oleju
sól
świeżo mielony pieprz

Seler obrać, pokroić w 3mm plastry, posolić i popieprzyć. Moczyć w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Smażyć aż się zrumieni.

Uwagi:
Mało kto wie, że seler może mieć nawet 2x więcej witaminy C niż cytrusy, i że wzmacnia między innymi układ odpornościowy. Nie ma więc na co czekać, trzeba korzystać z sezonu na seler.

2 komentarze:

  1. Och, pokochalam seler wyjatkowo mocno w tym sezonie. :) Nawet ukisilam go z innymi warzywami, o czym byc moze juz jutro u mnie. Fajne te placuszki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, nic nadzwyczajnego, a jakie smaczne i zdrowe. Ciekawa jestem tego Twojego kiszenia:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za wizytę na blogu.