czwartek, 17 marca 2011

Makaron z pesto bazyliowym

Znowu pesto:)



Składniki:
na 4 osoby

1 makaron wstążki z semoliny
1 słoik pesto (ok. 0,3 l)
boczek wędzony
pomidory koktajlowe

Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu*. Makaron odcedzić i z powrotem wrzucić do garnka, w którym się gotował (nie zalewać zimną wodą). Dodać pesto i wymieszać dokładnie.

Boczek pokroić na centymetrowe, cienkie plasterki i usmażyć.

Podawać na talerzu udekorowanym usmażonym boczkiem i pomidorkami koktajlowymi. Boczek można zastąpić rukolą, też pasuje.

1 komentarz:

  1. Fajny przepis :) Zaraz go wypróbuję bo nie jadłam jeszcze żadnego dania z pesto bazyliowym a akurat posiadam je w domu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za wizytę na blogu.