wtorek, 23 sierpnia 2011

Makaronem z wędzonym pstrągiem

Lubimy makarony i nie zamierzamy się tego wstydzić:) Nasz kolejny wariant na łatwy, lekki, wakacyjny obiad.

Składniki:
dla 2 osób

makaron ( u nas spaghetti)
płaty pstrąga ok. 300g
1 szklanka śmietany 18%
1 mała czerwona papryka zgrillowana i obrana ze skórki
garść koperku
kiełki lucerny

sól i pieprz świeżo mielony



Makaron ugotować 2 minuty krócej, niż podany jest czas na opakowaniu. Najlepiej użyć makaronu z semoliny czyli durum, pamiętając aby nie dodawać oliwy do wody. W tym czasie zrobić sos.

Na patelnię wlać śmietanę, dodać pokrojonego w paski pstrąga i pokrojoną w paski paprykę (wcześniej zgrillowaną i obraną). Gdy sos zacznie wrzeć dodać koperek i doprawić solą .

Makaron odcedzić i wymieszać z sosem. Jeśli zajdzie taka potrzeba to znowu doprawić. Podawać posypanym grubo i świeżo mielonym pieprzem, przystrojony kiełkami np. z lucerny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu.