Składniki:
seler
jajko
bułka tarta
trochę oleju
sól
świeżo mielony pieprz
Seler obrać, pokroić w 3mm plastry, posolić i popieprzyć. Moczyć w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Smażyć aż się zrumieni.
Uwagi:
Mało kto wie, że seler może mieć nawet 2x więcej witaminy C niż cytrusy, i że wzmacnia między innymi układ odpornościowy. Nie ma więc na co czekać, trzeba korzystać z sezonu na seler.
Och, pokochalam seler wyjatkowo mocno w tym sezonie. :) Nawet ukisilam go z innymi warzywami, o czym byc moze juz jutro u mnie. Fajne te placuszki.
OdpowiedzUsuńTakie proste, nic nadzwyczajnego, a jakie smaczne i zdrowe. Ciekawa jestem tego Twojego kiszenia:)
OdpowiedzUsuń