Składniki:
2 duże garście mrożonych malin
2 duże garście mrożonych borówek
miód do smaku
duży jogurt
Wszystko zmiksować:) Nasze owoce były już zamrożone (mimo iż sezon w pełni), przygotowane na ciężkie czasy, gdy skończy się na nie czas.
Borówki są naturalną bronią w powstawaniu i rozwoju chorób nowotworowych, zapobiegają starzeniu się i ogólnie są bardzo zdrowe. Są też odporne na niską temperaturę i po rozmrożeniu nie tracą nic ze swego smaku i wyglądu więc warto je mrozić, aby zatrzymać trochę lata jesienią lub zimą.
Maliny natomiast zapobiegają złemu cholesterolowi jednak ich forma trochę traci po rozmrożeniu, mówiąc delikatnie. Rozmrożone raczej nie będą ozdobą deseru, jednak można zrobić z nich sos i polać ten deser.
Mrozimy tylko najładniejsze i w pełni dojrzałe owoce. Owoce muszą być suche, luźno ułożone w pojemniku, tak aby potem łatwo było je z niego wydostać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wizytę na blogu.